هاشمی مردم برای درمان خود فرش زیر پایشان را می فروشند.

هاشمی، وزیر بهداشت و درمان گفتگوی کوتاهی با روزنامه اعتماد درباره طرح تحول سلامت انجام داده است که در پی می‌آید.

با وجود آنكه طبق مصوبه هيات وزيران، وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي بايد در طرح تحول سلامت همكار وزارت بهداشت باشد اما به نظر مي‌رسد كه وزارت رفاه چندان مايل نيست تحت تسلط وزارت بهداشت قرار بگيرد و ممانعت از تجميع صندوق‌هاي بيمه‌گر و كند كردن روند تجميع، يكي از مصداق‌هاي اين بي‌رغبتي است. تلقي شما از موانع ايجاد شده از سوي اعضاي هيات دولت در مقابل وزارت بهداشت چيست؟
وزارت بهداشت سلطه‌گر نيست.

توليت سلامت بر عهده وزارت بهداشت است؟
توليت بر عهده وزارت بهداشت است و ساز و كار آن را هم بايد مجلس مشخص كند كه اين هم دستور رهبري است و بايد در قالب اجراي سياست‌هاي كلي سلامت كه ايشان ابلاغ كردند مورد تبعيت همه قرار بگيرد و شوراي نگهبان هم از اجراي اين سياست‌ها مراقبت كرده و مجمع تشخيص مصلحت نظام هم نظارت مي‌كند كه قانوني برخلاف اين سياست‌ها تصويب نشود. مجموعه دولت هم خوشبختانه، همراهي مي‌كند زيرا تبعيت از اين سياست‌ها دستور رييس‌جمهوري است و بنابراين، توليت سلامت و توجه به سلامت، برنامه وزارت بهداشت نبوده بلكه برنامه دولت است كه در واقع برنامه و جهت‌گيري مداومي است كه طي ۳۵ سال گذشته بايد اجرا مي‌شده اما به نظر مي‌رسد كه در اين زمينه كمي غفلت صورت گرفته است كه امروز مردمي كه بيمار مي‌شوند، براي بهبودي و سلامت خود، يا خانواده‌شان حاضرند از تمام زندگي شان بگذرند.

اين واقعيت دارد كه امروز بعضي افراد، منزل مسكوني و فرش زير پا و اتومبيل‌شان را براي تامين هزينه‌هاي درمان مي‌فروشند و اين يك اتفاق زشت است. به نظر مي‌رسد كه دولت، مصمم است كه اين زشتي‌ها را يكي بعد از ديگري از بين ببرد. در مجموعه دولت، وزرا و همكاران من و معاونان رييس‌جمهوري، همه به اولويت سلامت توجه دارند البته دولت با محدوديت‌هايي مواجه است كه ما هم متوجه اين محدوديت‌ها هستيم و اميدواريم اين محدوديت‌ها برطرف شود و آن طور كه شايسته است و ما هم انتظار داريم و بيش از گذشته بتوانند از ما حمايت كنند.

دلخور هستيد از وضعيت توزيع اعتبارات. از اينكه سهم وزارت بهداشت از هدفمندي يارانه‌ها به طور كامل داده نشده و بيمه‌ها هنوز تجميع نشده‌اند و هنوز مشكل اعتبارات و امكانات برقرار است. مردم مراجعه‌كننده به مراكز درمان دولتي امروز راضي هستند. شما چه زمان به رضايتمندي مي‌رسيد؟

ما نگران هستيم كه مردم ناراضي باشند. البته بايد آينده‌نگري هم داشته باشيم و بايد بدانيم كه آنچه به مردم ارائه مي‌شود، خدمات حداقلي است و بايد بسيار بيشتر از اينها در اختيار مردم قرار بگيرد و اين خدمات‌دهي بايد استمرار داشته باشد علاوه بر آنكه، منابع بايد پايدار باشد. منابع حاصل از هدفمندي يارانه‌ها براي هميشه قابل تامين نخواهد بود. درپي اين هستيم كه با اعمال سياست‌هايي، قدم‌ها و نتايج، ربطي به دولت‌ها و اشخاص پيدا نكند و مستمر باشد و روزهاي قبل هم دوباره تكرار نشود. من اگر صحبتي مي‌كنم، علاقه‌مندم كه آن چه كه به عنوان قانون تصويب شده و مورد قبول هم هست اجرا شود و همه ما براي اجراي قانون تلاش كنيم و اگر اشكالي در قانون وجود دارد، تلاش‌مان بر رفع آن اشكال از مسيرهاي قانوني باشد. اميدوارم در برنامه ششم توسعه، اشكالات فصل سلامت قانون برنامه پنجم يا ساير قوانين و همچنين پيش‌بيني‌هاي غيرواقعي و اجرا نشده، برطرف شده و به مرحله اجرا برسد. البته به نظر من قانون برنامه پنجم به خوبي به بحث بيمه‌هاي سلامت و تجميع بيمه‌ها پرداخته كه اميدوارم به زودي عملياتي شود.

پس شما هم به زودي به رضايتمندي مي‌رسيد؟

الان هم راضي هستم. فكر مي‌كنم اگر مردم نارضايتي خود را به زبان نمي‌آورند از بزرگواري‌شان است و نتيجه كار ما نيست.



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







تاريخ : یک شنبه 26 مرداد 1393برچسب:, | 14:55 | نویسنده : رضوانی |